Lelked egészségéért

Mindig csak egy lépést tudunk tenni befelé egyszerre, nem többet, és minden lépés nagy munka, és minden lépés után feltárul egy újabb lépés, újabb kihívás, újabb cél, újabb küzdés. Nem a végét kell megcélozni, hanem a progressziót.” (Tisza Kata)

Dr. Almási Anita vagyok, az ALMA Consulting megálmodója, alapítója. Gyerekkorom óta vonzott, hogy megtudjam, mi történik a körülöttem élők életében, lelkében, kutattam a válaszokat miértjeimre. Ezt a kíváncsiságomat sokáig könyvekből igyekeztem kielégíteni és már fiatalon sok saját élményű tapasztalást is szereztem ezzel a területtel képzések és előadások látogatása formájában. Hasonló lelkesedést éreztem az állatok iránt is, ezért lett az eredeti szakmám agrármérnök. Mérnökként, kutatóként eltöltött közel 20 évemben megtanultam a logikus és racionális utakat, a hálózati szemléletmódot, analitikus gondolkodást, ugyanakkor abban is érintve voltam, hogyan alakítja, formálja, sok esetben torzítja ez az életforma a legfontosabb emberi kapcsolatainkat. Ezt a tapasztalati tudást igyekszem a mai napig a segítői munkában is használni annak érdekében, hogy támogassam klienseimet rendszerben látni a saját életüket.

Közel 5 éve, egzisztenciális kihívásokkal, instabil emberi kapcsolatokkal vágtam bele először terápiába. A saját önismereti munkám alatt született, majd erősödött meg bennem az az elhatározás, hogy képezzem magam a gyerekkorban vágyott területeken, így 2019-ben Life majd Business coach lettem.

 A kitűnő, szívtől-szívig kapcsolódó oktatók végleg megerősítettek abban, hogy megtaláltam a hivatásom. Munkám során elsősorban a Rogersi pozitív pszichológia, NLP és a Gestalt módszereket integrálva dolgozom, mellyel hatékonyan tudom támogatni klienseimet; a történeteik elfogadásában, az önmagukhoz való kapcsolódás erejének megérzésében, erőforrásaik, céljaik megtalálásában, az életük bármely területén.

Gyakran használok asszociációs, terápiás kártyákat (OH kártyák), cselekvésorientált, dramatikus eszközöket vagy ahol a kliensek alkotással merülhetek el saját világukban és jutnak olyan felfedezésekre, melyek más módon nem születhetnének meg bennük.

Folyamatosan képzem magam, mert az életem esszenciája a tanulás, új tudás megszerzése, önmagamról, másokról és a világról. Jelenleg is a győri székhelyű Személyiségfejlesztő Akadémia továbbképzős hallgatója vagyok, ahol a szakma kiemelkedő alakjaitól van szerencsém tanulni, mely minden alkalom egy izgalmas felfedezés és öröm számomra.

Azt szeretem a hivatásomban, hogy nap, mint nap minőségi és tartalmas időt tölthetek bátor és változásra éhes emberekkel, akikkel való mély, emberi kapcsolat legalább olyan fontossá és tanulságossá válhat számomra, mint számukra. Szeretem meghallgatni és meghallani őket, elfogadni és látni azt akik, ítélkezéstől mentesen és szeretettel, ugyanakkor alkalmazva az általam leginkább hatékonynak ítélt módszert és eszközt annak érdekében, hogy életüket igazibban és szabadabban élhessék.

EDDIGI SZAKMAI ÉLETUTAM:

2022-2024: Személyiségfejlesztő terapeuta (Személyiségfejlesztő Akadémia, Győr)

2019-2022: Érzelmi intelligenciafejlesztő – Személyiségfejlesztő (Személyiségfejlesztő Akadémia, Győr)

2019: Life coach (Indigo Coaching Kft., Budapest)

2019: Business coach (Indigo Coaching Kft., Budapest)

1997-2003: Agrármérnök (állatenyésztési szakirányú), majd 2015-ben doktori fokozatszerzés

EGYÉB KÉPZÉSEK:

2019: OH instruktor (továbbképzések 2019-2021-ben az alábbi kártyacsomag/témakörökben; Belső gyermek, Belső világunk, Párkapcsolatok, Stresszkezelés-reziliencia, Traumafeldolgozás)

TAGSÁGOK: