Lelked egészségéért

Egyéni, személyközpontú életmentorálás

Személyiségfejlesztőként, coachként, életvezetési mentorként segítek tisztázni céljaidat, beazonosítani azokat az akadályokat, amelyek hátráltatnak. Figyelemmel, elfogadással, empátiával és többféle módszertant integráltan alkalmazva támogatlak, hogy életedben tartós változások történjenek. A közös folyamatunk alatt saját megoldásait felfedezése, belső erőd megérzése is nagyban fog segíteni abban, hogy az akadályokat, kihívásokat leküzd.

Személyközpontú megközelítéssel dolgozom, vagyis a Te térképeden, igazodva kísérlek, személyre szabottan, a választott/hozott témádat mindvégig fókuszban tartva. Találkozásainkon az „itt és most” erejét, a térben, köztünk lévő dinamikát is felhasználom, fokozva ezzel a közös munkánk hatékonyságát. (Gestalt irányzat)

Konkrét tanácsot soha nem adok, hiszen a legjobban Te tudod, milyen a Te helyzeted, a legjobb megoldások belőled fakadnak. Szakemberként nekem a legfontosabb feladatom megteremteni számodra azt a bizalmi, megtartó közeget, amely megmutathatja számodra az „elég jó” megoldást az adott elakadásodra.

                    

Önismereti csoportok (kreatív eszközökkel)

Sajátélményű önismereti csoportjaimban, egy hatékony terápiás eszközt, az OH asszociációs kártyákat használom, a kreatív alkotás erejével, illetve egyéb, holisztikus szakterületekkel (jóga, meditáció, hangfürdő) ötvözve vagy önmagában. A kártyák kiválóan alkalmasak a belső dilemmák, elakadások, érzelmek játékos, kreatív, ugyanakkor kellő mélységben történő
megvizsgálására, használatukkal egyszerűen, mégis váratlanul jönnek felismerések, válaszok.

A csoportok témái előre meghatározott tematika alapján vagy a helyszínen, a résztvevőkben, természetes úton megjelenő problémák mentén alakulnak. A foglalkozások kitűnő lehetőséget teremtenek elsősorban a társas kompetenciák, mint az empátia, együttműködés, konfliktuskezelés, kommunikáció fejlesztésére. Közösségformálóak, elősegítik az emberi kapcsolódást, ezáltal hatványozottabban támogatnak a saját történeteid megértésében és feldolgozásában.

Aktuális csoportjaimat itt találod: https://www.facebook.com/almaconsultinggyor

Hogyan kezdünk együtt dolgozni?

Az első találkozáson

 • személyesen (vagy online) megismerkedünk, bemutatkozunk egymásnak,
 • beszélünk Rólad és a jelenleg megoldandó problémakörökről, nehézségekről,
 • beszélek a mentorálás folyamatáról,
 • ismertetem a kereteket,
 • letesszük a bizalom alapköveit.

Ez egy 60 perces alkalom. Az első konzultáció végén szóban szerződünk, a javaslataim alapján, de mindenkor egy általad véglegesített témára és elindulhat a közös munka!

Találkozásaink gyakorisága

A szerződést követően kéthetente találkozunk, előre megbeszélt ütemezés és időpont szerint.

Mi történik a konzultációkon?

A konzultációk során, teljes figyelmemet Neked szentelem, biztonságos teret hozva létre az érzések és gondolatok áramlásához. Visszajelzéseimmel és kérdéseimmel segítek Neked rendszerbe foglalni mindazt, ami kaotikus, előmozdítom az ellentmondások észlelését, a múltból hozott mintázatok felismerését és meghaladását, fókuszpontokat ajánlok, és támogatást nyújtok az apróbb és nagyobb célok kitűzéséhez és eléréséhez. A találkozásaink alkalmával megkeressük a problémád lehetséges okait, majd körbejárjuk a felismeréseid mentén, milyen erőforrások, tapasztalatok, ismétlődő mintázatok, dinamikák vannak a birtokodban, melyek akadályoznak, megküzdve azonban képessé tesznek hétköznapi életedben a változásra, változtatásra.

Mikor érdemes felkeresned engem?

Ha

 • azt érzed, elakadtál és jó lenne valahova/valahogyan továbblépni,
 • szeretnél motiváltabb lenni,
 • egyedül vagy egy problémával, amire szeretnél megoldást találni, döntést hozni,
 • szeretnél fejlődni társas kapcsolataidat illetően,
 • gyermekeddel való kapcsolatodban problémák vannak,
 • munkahelyi nehézségekkel vagy kiégéssel küzdesz,
 • nem megy a határhúzás, nemet mondás,
 • Akkor is, ha úgy érzed, még nem tudod pontosan megfogalmazni a kihívásodat, de határozottan azt érzed, hogy szétcsúszott az életed.

Igen, szükségem van egy időpontra!

Közös munkánk alapja a bizalom és az elfogadás. Ebben fog személyiséged fejlődni, érni.

Támogatlak abban, hogy felfedezd és tudatosítsd a benned rejlő erőforrásokat és bátorítalak, hogy használd is őket. Olyan kérdéseket, tükröket teszek eléd, amik alapján nem csak megérted a helyzetedet, de más szögből is rálátsz. A válaszaiddal pedig nem hagylak egyedül, hanem azokat is a helyükre tesszük. Én ott leszek Veled. Elfogadom a tempót, amiben a változást meg tudod élni, de nem hagyom, hogy lassabban haladj, mint ahogy képes vagy rá.

Ha ezt elolvastad, és készen állsz a következő lépésre, jöhet az első megbeszélésünk. Ekkor egyeztetünk mindenről, ami Téged érdekel, válaszolok a kérdéseidre, illetve lefektetjük a kereteket.